Huidplaten

Bij het dragen van een stoma is een goede bescherming van de huid rondom het stoma essentieel. Huidplaten, ook wel bekend als plakken, bieden deze bescherming tegen urine en ontlasting.

Veelgestelde vragen over stoma hulpmiddelen

Waarom een huidplaat?

Een huidplaat is een soort tweede laagje op de huid rondom het stoma, waardoor de huid wordt beschermd tegen contact met urine en ontlasting. Dit minimaliseert het risico op irritaties en zorgt voor een comfortabele stoma-ervaring. In eendelige systemen is de huidplaat al verbonden met de stomazak, terwijl bij tweedelige systemen de stomazak handmatig op de huidplaat moet worden geplakt of geklikt.

Verschillende soorten huidplaten

Huidplaten zijn verkrijgbaar in diverse varianten om te voldoen aan jouw behoeften. Ze kunnen vlak, bolvormig of zelfs een andere vorm hebben, zoals een deuk. Daarnaast zijn ze beschikbaar in verschillende vormen, waaronder rond, vierkant en ovaal. Aangezien elk lichaam uniek is, is er voor iedereen een passende huidplaat beschikbaar. We raden aan om te overleggen met je specialist welk type huidplaat het beste bij jouw situatie past.

Neem contact op met onze zorgconsulenten

Heb je vragen of zoek je meer informatie? Neem gerust contact op met onze zorgconsulenten. Ze staan klaar om je te helpen met persoonlijk advies en ondersteuning!

Bestel je producten

Bestel je hulpmiddelen op de manier die jou het beste uitkomt: telefonisch, via e-mail, of binnenkort ook via ons online bestelportaal. We vinden het belangrijk dat het voor jou zo eenvoudig mogelijk is om je gewenste producten te ontvangen.